Skip to main content

Mirjan levytykset


Laulujani voit toivoa radioista, esim. Yleisradio (Hartaat sävelet ja maakuntaradiot), Radio Dei, Järviradio, Iskelmä Satakunta, paikallisradiot, jne. ja levyjä voit tilata suoraan minulta. Laita viestiä yhteydenottolomakkeen kautta.
Laulujani löydät muiden asioiden lisäksi myös Youtube-kanavaltani  Mirja Poikkeus - YouTube

Kaarisilta 2012 

Kaarisilta –levy ilmestyi marraskuussa. Levyn sovitukset ovat Pekka”Numa” Nymanin käsialaa. Hän soitti myös levylle kaikki lyömäsoittimet, sekä toimi teknisenä tuottajana. Levyn äänitykset teki ja tehtiin Suikki Jääskän studiolla. Kosketinsoittajana Petri Kangas, kitaristina Ville Nurmi, puhallinsoittajana Heikki Pohto ja basistina Harri Ruotjoki.

Levyn nimilaulu on Aale Tynnin runoon Juha Sormusen säveltämä erittäin kaunis kappale, joka itselleni merkitsee paljon. Tiesitkö Maria? koskettaa syvältä. Taivaan Isä tuntee tien on Lasse Heikkilän tuotantoa ja Petri Kankaan (kosketinsoittajan) sävellyksiä laulut Hiljaisuudessa ja Jäähyväislaulu. Pitkäaikaisen ystäväni, Kimmo Niskalan tuotantoa on laulu nimeltään Sanat.

Levyllä on 13 kappaletta ja se käsittää sanoituksiltaan lähes koko elämän kirjon. Häihinkin sopivia kappaleita on Pekka Simojoen Minä tahdon, sekä Katja Kankaan Häälaulu. Häihin sopii myös Kaija Kärkisen sanoittama ja säveltämä laulu Sinä olet minulle silmät.

Radio Dei soittaa tätä levyä ja lauluja voi sieltä myös toivoa ;)

Adios 2011

Yhden laulun sinkku

Kuun siltaa 2009

Auli Mäkisen runoihin Pekka J.Mäkelän säveltämiä kappaleita

Tuulien teitä 2008

Tällä levyllä on kaksitoista kaunista ja koskettavaa hyvän mielen laulua. Sävellykset ovat Jukka Salmisen, Petri Laaksosen, Pekka Simojoen, Lasse Heikkilän, Mikko Alatalon sekä Tapani Nuutisen.

Laulujen sovitukset ovat Juha Lanun vankkaa osaamista ja muusikot levyllä ovat Suomen eturivin muusikoita; Juha Lanu, Jussi Liski, Mongo Aaltonen, Heikki Pohto, Ari Hämäläinen, Veli-Matti Iljin ja taustalauluista Juhan kanssa vastaa Marika Tuhkala.

Levyn on tuottanut Mirjan kanssa yhdessä Kai Jauhiainen/Backbeat Oy.

Rakkauden liekki 2006

Haaveeni oli tehdä pitkäsoittolevy erilaisiin kodin juhliin/tapahtumiin sopivista kevyistä, hengellisistä lauluista. Huhtikuussa 2006 ilmestyi sitten omakustanteena kuuden kappaleen levy juuri tuontyyppisistä lauluista. Siinä on mm. häihin sopivia lauluja ja ensilevytyksenä myös hyvin pidetty kappale Enkelin rukous, joka sopii nuorille hääpareille erinomaisen hyvin.

Tanssiystävä 2003  

Tanssiorkesteri Estradoksen Tanssiystävä-levy ilmestyi 15.8. Levyn sävellykset ovat Göran Löfmanin ja 
sanoitukset Ulla Kytöluhdan ja Aulikki Lehtisen. Levyllä on reipasta tanssimusiikkia.   
Estradoksen lisäksi levyllä soittaa saksofoni-, huilu- ja huuliharppusoolot Lucjan Czaplicki.

Onnen Siivet 2002

Vuoden 2001 lopulla kävin laulamassa Rovaniemellä Seppo Leinon studiolla neljä Sepon sävellystä levylle. Levyn kuvissa olevat joutsenet kuvaavat näitä Onnen Siipiä, jotka koen saaneeni ja joilla voin lentää.

Anna Joulu Sydämeesi tulla 2001

Kuusi uutta joululaulua, jotka Pekka J.Mäkelä sävelsi vuonna 2000. Kolme lauluista on nauhoitettu Kirkkonummen kirkossa. Urkusäestykset ja sovitukset näissä lauluissa on Kirkkonummen kanttori Tarja Viitasen. Jouluyö- kappaleen kanssani laulaa duettona Pasi Saarelma. Ensimmäisessä laulussa säestää flyygelillä Lucjan "tuttu-juttu" Czaplicki.

Yksi Helmi 2002

Yksi Helmi-cd oli oikeastaan syy Vancouverin konserttimatkaani syksyllä 2002. Levyn ensimmäinen kappale Vancouverin ilta on Esko Koskelan sävellys. Esko on asunut Ruotsissa jo reilut parikymmentä vuotta ja käy aina välillä Vancouverissa keikalla. Hän sävelsi tämän em.kappaleen ja pyysi minua laulamaan sen ja Pekkaa säestämään. Näin teimme kesällä 2001 ja nauhoitimme sen Eskolle. Hän otti äänitteen mukaansa, kun lähti taas Vancouveriin ja sieltä sitten tuli kysely, että eikös tätä kappaletta voitaisi levyttää oikein teostoidulle levylle. Levyllä on kuusitoista tanssikappaletta.

Kitara ja Tyttö 2001

Elokuussa ilmestyi jälleen uusi cd-levy. Tällä kertaa sävellysten ja sanoitusten takana on merikarvialainen Martti Jalonen. Hän kertoo sanoituksissaan omista elämänkokemuksistaan. Levyllä on kuusi kappaletta. On kaunis hidas valssi, joka kertoo Temppelin kelloista, koskettava tarina Orpolapsi Tanjasta jne. Niin Aika Kulkee 2000

Toinen pitkäsoitto, Niin Aika Kulkee, ilmestyi 8.9. Tällä levyllä minä laulan seitsemän laulua ja Pasi Saarelma laulaa kuusi laulua. Levy on tyyliltään vähän erilainen, kuin ensimmäinen pitkäsoittoni. Siinä on mm. balladeja ja tanssimusiikkia. Sanoitukset ovat kaikki porilaisen Jouko Jokisen käsialaa ja sävellykset Pekka J.Mäkelän, kuten ensimmäisessäkin levyssä

Lumoava Kuu 2000

Korsolaiselle Konsta Luukkolalle teimme hänen sanoituksistaan lauluja. Hän sanoitti seitsemän kappaletta ja Pekka sävelsi ne ja minä lauloin.

Minulleko Tanssit 1999

Isänpäivänä ilmestyi oma pitkäsoittolevyni, Minulleko Tanssit. Levy pitää sisällään perinteistä tanssimusiikkia; humppaa, valssia, tangoa, foxia, twistiä ja vähän hitaampaakin.

Belairin penkillä 1999

Radio Tuplassa, Harjavallassa, oli kuuntelijakerho Iloisten Satakielten, sanoituskilpailu. Tähän kilpailuun oli valittu Pekka Mäkelän humppa, joka soi radiossa ja kuuntelijat saivat lähettää omia sanoituksiaan, joista voitti Aulikki Lehtisen sanoitus Belairin penkillä. Aulikki oli kuullut lauluani ja he pyysivät minua sitten laulamaan tuon humpan levylle ja näin syntyi ihan ensimmäinen levytykseni.

Henkilökohtaisia lauluja

Olemme tehneet Pekka J.Mäkelän kanssa muutamia kappaleita mm. 50-vuotislahjaksi, kultahääparille, kahdelle eri hääparille, joihin toiseen isäni teki sanat ja lisäksi olen tehnyt omille lapsilleni levyt. Suville konfirmaatiopäivänä ja Samille, kun hän täytti 18-vuotta.

Levyjeni kuvat ovat mieheni Antin ja poikani Samin ottamia, paitsi Kaarisilta –levyn kuvat on ottanut Helena Königsbäck.

Lisäksi olen laulanut lukemattoman määrän Pekka J.Mäkelän säveltämää tanssimusiikkia ns. demoleyille. Yksi mm Järviradiossa soitetuimmista ja toivotuimmista kappaleista on Tango Alcudia