Skip to main content

Siivouspäivä - luonnollisesti

Tänään meillä oli siivouspäivä. Meillä ei ole mitään vakituista päivää, milloin siivotaan, vaan siivotaan silloin, kun on siihen sopiva aika ja tarve.
Lapsuudenkodissa siivouspäivä oli aina lauantai, mutta silloin taisi elämä olla vähän erilaista ja erirytmistä, kuin nykyään.
Silloin lauantai oli sellainen päivä, että aamulla aloitettiin siivous, illalla käytiin saunassa ja sitten syötiin jotain "hyvää", joka oli esim uunimakkaraa, tai uunissa laitettuja leipiä, joissa oli jotain makkaraa, suolakurkkua tms. ja sitten juusto päällä. Se oli tosi hyvää, kun se juusto siihen suli uunissa
Illalla oli sitten hyvä mennä puhtaisiin lakanoihin nukkumaan.

Mietin usein, että millaisillakohan pesuaineilla silloin siivottiin. Ehkä ne oli vähän samanlaisia, kuin mitä nykyäänkin saa kaupasta. Sorttimenttia ei ehkä ollut niin paljon, mutta ehkä niissä oli yhtä paljon lisäaineita, kuin nytkin. Silloin ei kyllä tullut edes mieleen kyseenalaistaa aineosia, tai että mitä ne pullot ja purnukat ylipäätään sisälsivät.

Itsekin vielä käytin kaupan aineita, kun lapset olivat pieniä ja vielä lastenlastenkin aikaan, kunnes itselle puhkesi se hajusteyliherkkyys ja oli pakko ruveta lukemaan tuoteselosteita. Silloin en vielä ymmärtänyt sitä, että vaikka ei ollut synteettisiä hajusteita, niin kaikkea muuta sitten olikin sen edestä.

Kun sain nämä Thieves -sarjan tuotteet, niin ymmärsin, että oikeasti on olemassa myös pesuaineita, joita ensinnäkään ei tarvita joka lähtöön omia ja toisekseen ne on kasvipohjaisia, jotka ei ole ongelmallisia meidän hyvinvoinnille, niinkuin synteettiset aineet.

Gary Young, joka näitä tuotteita kehitti, sanoi aina, että kaikkia tuotteita pitää pystyä myös syömään. Tosin ei nyt heti tule mieleen syödä, tai juoda pesuaineita, mutta on turvallista tietää, että ei tapahdu mitään vakavaa, jos menisi suuhun tippa.

Thieves-sarjan yleispesuaine tuoksuu Thieves -öljylle. Siinä on neilikkaa, rosmariinia, sitruunaa, kanelinkuorta ja eucalyptus radiataa. Tulee mieleen joulu, tai maustekakku, kun tällä siivoaa. Thieves Household Cleanerilla voi siivota kotona periaatteessa kaiken; keittiön, vessan, saunan, uunin, lattiat....Eikä ole myrkyllistä pienille konttaaville lapsille, tai kotieläimille.

Tulin juuri ulkoa sisään ja puhdas ja raikas tuoksu tulee vastaan ja tulee niin hyvä mieli. Energiatkin puhdistuu, kun on siivottu. On helppo hengittää.

Joku joskus kysyy, että miksi tämän sarjan nimi on "varkaat".  Tässä vastaus:

"Young Livingin eteerinen Thieves®-öljysekoitus on saanut inspiraationsa neljästä 1400-luvulla eläneestä ranskalaisesta varkaasta kertovasta legendasta. Varkaat kehittivät ja käyttivät erityistä aromaattista neilikan, rosmariinin ja muiden tehokkaiden kasvien yhdistelmää ryöstöretkillään, koska uskoivat kasviyhdistelmän suojaavan heitä kulkutaudeilta heidän varastellessaan sekä eläviltä että kuolleilta. Kun varkaat lopulta pidätettiin, Ranskan viranomaiset ymmärsivät, että tällä kasviseoksella oli niin paljon arvoa, että varkaat saivat lievemmän rangaistuksen sillä ehdolla, että he paljastavat salaisen seoksensa ainesosat."

Tähän sarjaan kuuluu myös käsiastianpesuaine, hankausjauhe, pyykinpesuaine, palasaippua, hammastahnat ja -lanka, vedetön käsienpuhdistusaine ja pieni spray, jolla voit suihkutella vaikka ostoskärryjen kahvat, tai vessanpytyn reunat, jos käyt veskissä jossain reissunpäällä.

Millaisilla aineilla sinä siivoat?

Comments

Post comment