Skip to main content

Kerrotko ystävällekin, jos löydät jotain oikein hyvää?

- Oletko jo saanut kokea, miten Young Livingin tuotteet vaikuttavat tunnelman luomiseen?

- Onko luonnonmukaisuus sinulle tärkeää?

- Tykkäätkö yksinkertaisuudesta?

- Inspiroidutko toisten kokemuksista?

- Tykkäätkö jakaa omia ideoita toisille?

- Oletko kiinnostunut liiketoiminnasta?

- Tykkäätkö auttaa toisia voimaan paremmin?

- Oletko miettinyt, miten aloittaisit?

Syvennytään näihin aiheisiin zoomissa, tai ihan kasvotusten. Tämä on uusi konsepti ja toivoisin löytäväni ihmisiä, jotka voisivat auttaa ja vähän kommentoida, miltä tämä tapa tuntuu kerrottuna.

Jaan yksinkertaisen ja inspiroivan konseptin, sekä pääset kuulemaan kokemuksia, saamaan lisätietoa ja inspiroitumaan, jos niin valitset 🦋

Laitathan viestiä, niin sovitaan, milloin nähdään, tai zoomaillaan 💫

Laboratoriotutkimukset

Eteeristen öljyjen laatu
 

Tänään oli puhetta eräässä tilaisuudessa siitä, että valitettavan monet ihmiset sanovat tietävänsä, mitä on eteeriset öljyt;" ne on niitä saunatuoksuja ja minäkin käytän niitä". Valitettavasti ne eivät välttämättä ole ollenkaan luonnollisia aineosia nähnytkään, eli ovat luultavasti synteettisä aineita, joiden todellisesta sisällöstä ei voi olla varma.

Eteeristen öljyjen valikoima on kirjava. Niitä saa ostettua mm. ruokakaupoista, apteekeista, ver­kos­to­mark­ki­noin­tiy­ri­tyk­sil­tä, netistä ja kaverilta.

Tarjolla on monia eri merkkejä ja yrityksiä.

Suosittelen aina tutustumaan tarkemmin eteeristen öljyjen alkuperään ja tuotantoon, jotta voit olla varma siitä, että sinulla on käytössäsi vain parasta; 100% aitoa ja puhdasta eteeristä öljyä.

Alla on 12 kysymystä, joihin kannattaa etsiä vastaukset, kun lähdet eteeristen öljyjen tutkimusmatkalle:

1. Omistaako yritys itse maatiloja, joilla raaka-aineena käytettäviä kasveja kasvatetaan? Jos omistaa, ovatko maa-alueet uusia viljelemättömiä tai ovatko ne olleet viljelemättömiä vähintään 50 vuotta ennen kuin öljyihin käytettävää raaka-ainetta on alettu siellä kasvattaa? Vai ovatko ne sellaisia maa-aloja, joita on ennen viljelyn aloittamista lannoitettu tai käsitelty kas­vin­suo­je­luai­neil­la, tuholaismyrkyillä tai muilla kemikaaleilla?

2. Onko yrityksellä oma nimenomaan eteeristen öljyjen tutkimista varten varustettu korkeatasoinen laboratorio, jossa öljyjen komponentit, rakenne, niiden sisältämät aineet ja määrät pystytään tarkasti todentamaan?

3. Onko yrityksellä palveluksessaan kokenut ja asianmukaisesti koulutettu henkilö, joka pystyy pelkän hajuaistin perusteella analysoimaan öljyn? Henkilöitä, joiden hajuaisti on tuoksukemian tunnistamiseen riittävän tarkka, on maailmassa tiettävästi noin 200.

4. Jos yritys ostaa eteerisiä öljyjä alihankkijoiden tiloilta, käydäänkö tilat säännöllisesti tarkastamassa paikan päällä, jotta voidaan olla varmoja siitä, että viljely todella tapahtuu vaadituin menetelmin, eikä tilalla käytetä torjunta-aineita tai keikotekoisia lannoiteaineita?

5. Onko raaka-aineen kasvattajan kaikilla maatiloilla laboratoriot, joissa voidaan sadonkorjauksen yhteydessä tutkimuksin varmistaa, että sato korjataan juuri silloin, kun öljyn terapeuttiset ominaisuudet ovat korkeimmillaan?

6. Pystyykö yritys varmistamaan, että raaka-aine on tosiasiassa korjattu juuri tuohon aikaan ja jos pystyy, onko raaka-aine käsitelty asianmukaisesti ja tislattu viipymättä?

7. Voiko yritys vahvistaa, että tislaamoissa työskentelevät ovat alan huip­pu­asian­tun­ti­joi­ta, jotka ymmärtävät myös öljyjen tislaamiseen liittyvää filosofiaa, tiedettä ja käytäntöä? Miten höyrykattilat pitää ladata ja täyttää? Miten höyrynsyöttöä tislausprosessin aikana ohjataan? Miten koko tislausprosessi on mahdollista viedä läpi mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa ja paineessa? Miten prosessin aikana varmistetaan, että ne öljykomponentit, jotka saavat aikaan eteeristen öljyjen vaikutukset, säilyvät juuri oikeassa suhteessa lopputuotteeseen asti?

8. Jos sadonkorjuu- tai tislausprosessissa havaitaan virhe, joka alentaa öljyn laatua, päästääkö yritys öljyn joka tapauksessa markkinoille vai hävitetäänkö virheellinen tuote?

9. Tietääkö yritys, onko öljy tislattu kattilassa, jonka kansi on kupolimainen vai onko kansi kartionmuotoinen? Vaikka kartionmuotoisen kannen alla tapahtuva tislaus säilyttää öljyn herkät ominaisuudet paremmin, suurin osa markkinoilla olevista öljyistä tislataan edelleen kupolinmuotoisen kannen alla.

10. Käyttääkö öljyvalmistaja tislausprosessissa kemiallisia liuottimia, jotta kasviraaka-aineesta saataisiin mahdollisimman paljon öljyä?

11. Pullottaako öljyvalmistaja öljyn tislauslaitteesta suoraan pulloon sellaisenaan, mitään lisäämättä tai poistamatta?

12. Jos öljytoimittajan tuotteet on testattu rinnakkain Young Living -tuotteiden kanssa samassa laboratoriossa (eli tulokset ovat vertailukelpoisia), pyydä testitulokset.

Lähde: Dr. David Stewart

Itse olen päässyt käymään kolmella eri Young Livingin farmilla ja tislaamoissa ja labroihinkin tutustumassa. Kun pääsee itse paikanpäälle katsomaan ja oppimaan, niin voi luottaa tuotteisiin täysin

Young Living Brand Partner ID 2165277 Mirja Poikkeus