Skip to main contentTiesitkö, että piparminttu on kahden mintun hybridi? Se on vesimintun (Mentha aquatica) ja vihermintun (Mentha spicata) risteytys. Jotkut kasvattavat piparminttua yrttinä, kun taas jotkut näkevät sen rikkaruohona sen vuoksi, että se kasvaa ja leviää nopeasti. Se on monivuotinen kasvi, jolla on pehmeät ja hieman nukkaiset varret. Piparminttu kasvaa normaalisti 1-3 metrin korkuiseksi. Sen lehdet ovat pitkät ja leveät, ja väriltään ne ovat tummanvihreitä. Piparmintun kukat voivat olla violetteja, vaaleanpunaisia tai valkoisia. Halkaisijaltaan kukat ovat noin 6-8 millimetriä. Kukat ilmestyvät normaalisti kesän keskivaiheilla. 

Lue lisää piparmintusta ja sen historiasta, sekä historiallisesta käytöstä täältä. Itseäni kiinnostaa lukea näistä kasveista, koska niitä on käytetty jo niin kauan, joitain jopa tuhansia vuosia ja kiehtovaa on lukea, miten lähellä luontoa ihmiset elivät niihin aikoihin
 

Intialaisen päähieronnan koulutus Kirkkonummella

Hoitotyön lisäksi, tai oman perheen ja läheisten hoitamiseen tarkoitettu koulutus. Voit osallistua, vaikka et olisi koskaan ennen hoitanut, tai vaikka hoitaisit jo työksesi 

Aika: la 11.2.2023 ja su 12.2.2023 klo 11-17
Paikka: Kettutie 18, Kirkkonummi

Opi vanhaan intialaiseen perinteeseen pohjautuva rentouttava ja lempeä hieronta. Hieronnassa käsitellään eri ottein hartiat, käsivarsien yläosat, niska, pää ja kasvot.

Kurssin tavoitteena on oppia perustiedot ja -taidot intialaisesta päähieronnasta. Kurssi valmentaa osallistujaa käyttämään oppimiaan taitoja asiakkaidensa, perheenjäsentensä, ystäviensä ja työtovereidensa stressin poistoon ja hyvän olon luomiseen.

Hoito helpottaa lihasjännityksiä, parantaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, sekä lisää levollisuuden ja tyyneyden tunnetta.

Osallistujien tulee pestä hiuksensa ja päänahkansa hyvin ennen kurssille tuloa.
Muistiinpanovälineet ja toisena kurssipäivänä keskikokoinen pyyhe mukaan. Vaatetuksena rento oloasu.

Käymme läpi nopeasti myös eteerisillä öljyillä hieronnan. Eteerisistä öljyistä kerron Young Livingin 100% puhtaista öljyistä.
Kurssilla emme hiero öljyillä, mutta se on yksi vaihtoehto hoitoja tehdessä.

Intialaista päähierontaa ei suositella epileptikoille, eikä hieronta-alueella saa olla ihottumaa.

Kurssin hinta 200 eur (sis alv 24%). Kurssi laskutetaan etukäteen siten, että ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi laskun, joka maksetaan viimeistään eräpäivänä 6.2.23. Voit sopia myös maksun suorittamisesta ennen kurssin alkua esim. kortilla, tai MobilePaylla.
Laskulla maksaessasi ilmoita myös laskutusosoite samalla, kun ilmoittaudut kurssille.
Sairastapauksissa maksu palautetaan lääkärintodistuksella.

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla mirja.poikkeus@gmail.com viimeistään 29.1.2023.

Hintaan kuuluu opetus lauantaina ja sunnuntaina, sekä kurssimateriaali. Kurssin suorittamisesta saa todistuksen.

Tarjolla teetä ja kahvia, sekä pientä suolaista. Voit ottaa myös mukaan omaa evästä.

Minimimäärä kurssin järjestämiselle on 4 henkilöä ja yhteensä mukaan mahtuu 10 henkilöä.

Opettajana toimii Mirja Poikkeus Reiki-Master , Intialaisen päähieronnan kouluttaja vuodesta 2013

Lisätiedot:
Mirja Poikkeus
0400 619255
mirja.poikkeus@gmail.com
https://mirjapoikkeus.com

Sydämellisesti tervetuloa oppimaan ❤️  Kurssista löydät tapahtuman myös Facebookista 

Itseäni kiinnostaa tosi paljon eteeristen öljyjen historia ja niiden historiallinen käyttö. En tiedä, missä "historia" on loppunut, koska nykyään eteeriset öljyt luokitellaan kosmetiikaksi, eikä niillä siis ole silloin mitään parantavia, tai ehkäiseviä vaikutuksia. Siksi nämä tiedot ovatkin niin kiehtovia ja tiedätkö, että eteerisistä öljyistä on tehty tosi paljon tieteellisiä tutkimuksia. Niitä löytyy  ainakin PubMed.gov:sta, jossa on englanninkielisiä tutkimuksia. Muilla kielillä löytyy sitten vielä lisää erilaisista hakemistoista.

Melaleuca alternifolia on tunnettu eteerisestä öljystään, joka tunnetaan nimellä teepuuöljy. Tämä massatuotettu öljy on laajasti myynnissä ja sen paikallisesti käyttäminen on turvallista. Se tuoksuu kamferipuulta ja sen väri vaihtelee läpinäkyvästä vaaleankeltaiseen. Tämä öljy tarjoaa ratkaisun moneen pulmaan. Öljyä saadaan Melaleuca alternifolia -kasvin lehtiä uuttamalla.

Tästä kasvista ja sen historiallisesta käytöstä löydät erittäin mielenkiintoista tietoa lisää täältä  🌿

(https://www.youngliving.com/fi_FI/discover/history-of-essential-oils/history-of-tea-tree)

Olibaanihartsi, eli Fankincense 

Young Living käyttää sekä Boswellia Sacra, että Boswellia Carterii -puun hartsia, joista se tislaa eteeristä öljyä. Frankincense on myös joulun ajan öljy, koska Itämaan viisaat  tietäjät veivät sitä lahjaksi Jeesus-lapselle. Kultaa, mirhaa ja suitsuketta, joka oli juuri Frankincensea. Hänelle vietiin parasta ja kalleinta, mitä siihen aikaan oli olemassa ja Frankincense kuului näihin arvokkaimipiin asioihin.
Käy lukemassa täältä Young Livingin sivuilta tämän upean luonnon aineen historiasta. Tiedätkö, että nykypäivänä monissa kalliissa ja hienoissa ihonhoitotuotteissa käytetään Frankincensen eteeristä öljyä? 

Okei ystävät, nyt puhutaan Life 9 -probiootista.

LIFE 9

Okei ystävät, nyt puhutaan Life 9 -probiootista.

Terve suolisto on NIIN tärkeä yleiselle terveydelle. Ruoat, kuten hapankaali ja fermentoidut ruoat, tarjoavat hämmästyttävää suolen tukea, mutta syötkö niitä joka päivä? Jepjep, en minäkään.

Nämä probiootit auttavat tuomalla eläviä bakteereja ja hiivaa tasapainottamaan ja luomaan terveen suolistoflooran, jotta suolistosi voi tehdä kaikki uskomattomat asiat.

Se yhdistää 17 miljardia elävää kulttuuria yhdeksästä hyödyllisestä bakteerikannasta. Se auttaa edistämään tervettä ruoansulatusta, tukee suoliston terveyttä ja auttaa ylläpitämään normaalia suoliston toimintaa terveen immuunijärjestelmän tukemiseksi.

Life 9ssä on kohteessa vapautuvat kapselit, ja erityinen purkki ja korkki, jotka varmistavat, että Life 9 pysyy tuoreena ja tehokkaana. Jokainen pullo sisältää 30 kapselia, joten varmista, että sinulla ei ole niitä jäljellä enää kuun lopussa!

KÄYTTÖ: Ota 1 kapseli joka ilta aterian jälkeen tai tarpeen mukaan. KYLMÄSÄILYTYS AVAAMISEN JÄLKEEN.

Tilaa tästä
Mirja Poikkeus, jäsennumero 2165277