Skip to main content

Piparmintun historiallinen käyttöTiesitkö, että piparminttu on kahden mintun hybridi? Se on vesimintun (Mentha aquatica) ja vihermintun (Mentha spicata) risteytys. Jotkut kasvattavat piparminttua yrttinä, kun taas jotkut näkevät sen rikkaruohona sen vuoksi, että se kasvaa ja leviää nopeasti. Se on monivuotinen kasvi, jolla on pehmeät ja hieman nukkaiset varret. Piparminttu kasvaa normaalisti 1-3 metrin korkuiseksi. Sen lehdet ovat pitkät ja leveät, ja väriltään ne ovat tummanvihreitä. Piparmintun kukat voivat olla violetteja, vaaleanpunaisia tai valkoisia. Halkaisijaltaan kukat ovat noin 6-8 millimetriä. Kukat ilmestyvät normaalisti kesän keskivaiheilla. 

Lue lisää piparmintusta ja sen historiasta, sekä historiallisesta käytöstä täältä. Itseäni kiinnostaa lukea näistä kasveista, koska niitä on käytetty jo niin kauan, joitain jopa tuhansia vuosia ja kiehtovaa on lukea, miten lähellä luontoa ihmiset elivät niihin aikoihin
 

Comments

Post comment