Skip to main content

Viikonloppuna olin upealla kurssilla. Olen ensimmäisen aromahiertontakurssini käynyt huhtikuussa 2016 ja siitä asti tehnyt hoitoja. Nyt minulla oli kuitenkin mahdollisuus osallistua englantilaisen opettajan, Susan Nearyn kurssille viikonloppuna täällä Kirkkonummella. Olen käynyt hänen Raindrop-, tunteidenvapautus ja Raamatun ajan öljyjen koulutukset jo aiemmin, mutta nyt oli aromaterapiaa ja hierontaa. Aina oppii uutta, vaikka on tuota hoitoa tehnyt jo monta vuotta. Uusia tekniikoita, aina vähän jotain lisää. Se on upeaa.

Susanin tietämys eteerisistä öljyistä on huikeaa. Hän on itse valmistunut aromaterapeutiksi 35v sitten ja Young Livingin öljyihin hän on tutustunut vuonna 2002 Gary Youngin johdolla. Gary on myös sertifioinut hänet Raindrop-kouluttajaksi vuonna 2009. Susan kertoi, että hän on käyttänyt kaikkien isompien brändien öljyjä ja hänen yksiselitteinen mielipiteensä oli, että Young Living on laadultaan paras. Oli huikeaa kuulla tämä näin pitkän kokemuksen omaavalta kouluttajalta.

Meillä oli kurssilla kahdeksan opiskelijaa ja kaikki saimme Susanilta hyvät arvosanat hoidoistamme. Jotkut olivat hoitaneet jollakin tavalla ihmisiä jo ennestään ja toisilla ei ollut mitään kokemusta hoitamisesta, mutta Susanin ohjauksessa kaikkien oli helppo tehdä ja oppia.

Maaliskuussa pyysimme häntä taas Suomeen ja opettamaan Golden Touch -hoitoa. Se on jalkoihin tehtävää vyöhyketerapiaa. Sitä odotan jo innolla, koska se on itselleni uutta ja pääsen sitten tekemään näitäkin hoitoja asiakkailleni.
 

Tuoksuttelimme paljon myös öljyjä ja kuulimme ja opimme, että millaisia vaikutuksia niillä milläkin on. Aromaterapian juurten uskotaan juontavan 9000eKr, joten mistään uudesta asiasta ei ole kysymys..

1900-luvun alussa ehkä lääkkeiden käytössä ilmenneiden sivuvaikutusten vuoksi aromaterapia elpyi. Sen elvytti suurelta osin ranskalainen kemisti Rene Gattefosse. Hänen opissaan oli myöhemmin Jean Valnet, jonka opissa taas oli Gean Glaude Laprasse. Laprasseen tutustui myös Gary Young. Gary opetti taitojaan ja tietojaan Susanille ja nyt taas Susan sitten meille, joten tässä on ns. meidän "sukupuumme" nykyisen aromaterapian muodossa.

Uskomattoman upeaa opetella aina vaan lisää näistä huikeista luonnon antimista. Jokainen päivä voi oppia jotain uutta. Se on niin mielenkiintoista!