Skip to main content

Laventeli verrattuna hybridilaventeliin - laventelin historiaa

Laventelin historiaMaailman vanhin kirja, Gutenbergin Raamattu, viittaa laventeliin monessa kohdassa kehon tuoksuna. Uudessa Johanneksen testamentissa Maria Magdalena voitelee Jeesuksen kehon laventelilla — raamatussa siitä käytetään sanaa nardus — jota Jeesus pyysi säilyttämään kehoaan varten kuolemansa jälkeen.

Laventelista on ensimmäinen merkintä 2500 vuoden takaa. Muinaiset egyptiläiset käyttivät laventelia balsamoinnissa ja parfyymina. Egyptiläisen Tutankhamon-faaraon haudasta löydettiin laventelia. 

On olemassa historiallisia todisteita siitä, että mustan surman aikoihin laventelia ja alkoholia käytettiin ikään kuin kertakäyttökäsineinä. Sanottiin, että laventelin ja alkoholin käyttö vähensi todennäköisyyttä saada rutto. Tarinoiden mukaan laventelinkasvattajat ja -korjaajat sairastuivat ruttoon harvemmin kuin muut.

Ruttoa hoitavat lääkärit laittoivat kasvomaskeihinsa laventelia ja muita yrttejä toivoen, että tuoksu pitäisi sairauden loitolla. Olemme tulleet tästä kaikesta pitkän matkan tähän päivään. Lue lisää täältä 

Onko laventeli sinulle tuttu?

Comments

Post comment